E Premjta e Madhe

Diën e premte, dt. 19 prill, asht e Premjta e Madhe. Në këtë ditë nuk kremtohet Meshë në asnji kishë. Asht ditë agjërimi. Mbasdrekën e kësaj dite asht liturgjia e Puthjes së Kryqit, Adhurimi dhe puthja e Tij. Ndërsa në ora 20:00 asht Udha e Kryqit, e cila fillon nga oborri i Katedrales dhe përfundon në Vorret e Rrmajit. Kisha Katedrale qëndron hapur deri në ora 22:00.